NOTÍCIES

Després de dos anys d'aturada degut a la pandèmia de la COVID 19, la Congregació dels Dolors va poder-se reunir de nou per celebrar els actes de Setmana Santa. Ha estat un parèntesi de dos anys molt dur, després del qual s'ha d'emprendre de nou la tasca de tornar a la normalitat, refer-nos i créixer.

 

El primer acte va ser la Cerimònia de la Vestició de la Mare de Déu, celebrada el 12 d'abril,  Dimarts Sant. La Capella dels Dolors estava concorreguda per a l'acte. Enlloc de la tradicional cerimònia de les set peces de roba, dramatitzada i amb cant de salms i lectures pietoses, enguany es va optar per un format més senzill: es va pregar la Corona Dolorosa amb els inicis dels misteris cantats.

 

Després de la Cerimònia de la Vestició es va fer la professió de dos nous novicis, en David i en Guillem. Una forta abraçada i sigueu benvinguts!

La Hermandad de Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza ha atorgat a la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors el premi FIDELITAS en la categoria de col·laboració, per haver recuperat la festivitat de la Mare de Déu de l'Esperança a la capella de l'Hospital.

El passat divendres 17 de desembre, la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors, juntament amb l'Associació de la Mare de Déu de l'Esperança i la Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, organitzaren tot un seguit d'actes per commemorar la festivitat de la Mare de Déu de l'Esperança. 

En podeu llegir una crònica seguint el següent enllaç: 

http://setmanasantamataro.blogspot.com/2021/12/celebracio-de-la-festivitat-de-la-mare.html

Podeu veure imatges de la celebració accedint a aquest enllaç: 

https://photos.google.com/share/AF1QipP1MqpJP8vC8lFabZXjhztfDVaTKnIO2CsRMlkmSqJbQ0Xlr6P377pmSCFB3vLqdQ?key=WVAwRnFXOXJHVDdFalBfZlh5X0N4U2l5TEFQNEpB

El proper divendres 17 de desembre, la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors, juntament amb l'Associació de la Mare de Déu de l'Esperança, i amb la col·laboració de la Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, celebraran la festivitat de la Mare de Déu de l'Esperança. 

El motiu d'aquesta celebració es recordar que la nostra entitat va ser fundada el 18 de desembre (festa de la Mare de Déu de l'Esperança) de l'any 1693. 

A les 18.30h es celebraran unes Vespres a la capella dels Dolors. Seguidament, a les 19h s'iniciarà la processó amb la imatge de la Mare de Déu de l'Esperança que es conserva a la capella de l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Finalment, a les 20h, i a la capella de l'Hospital, es celebrarà la missa en honor a la Mare de Déu de l'Esperaça. 

Esteu tots convidats!